Skip to main content

Italiaanse les

| Actueel
Ciao!
 
Wat leuk dat je interesse hebt in Italiaanse les!
 
Vanaf woensdagavond 20 september en zaterdag 23 september aanstaande starten we met twee groepen Italiaanse les voor beginners. 12 weken lang leer je de taal én de cultuur. Want hoe leuk is het om te praten over Italiaans eten, Italiaanse steden en Italiaanse gebruiken.
 
Een speciaal plekje krijgt de Italiaanse olijfolie. De eigenaren van de ruimte waar de lessen worden gegeven, zijn namelijk ook eigenaren van een olijfgaard in Italië. En daar vertellen ze graag over tijdens de olijfolieproeverij op de laatste avond.
 
De lessen
De lessen duren 1 uur en een kwartier. Precies genoeg om je volle aandacht te kunnen houden. In totaal krijg je in 12 weken, 15 uur les. De lessen zijn in een groep van maximaal 12 personen. We gaan aan de slag met de basisbegrippen en zinnen die nodig zijn om een kort gesprekje te kunnen voeren. We gebruiken het tekstboek Allegro nuovo 1. Dit kun je bestellen bij InterTaal.
 
Wanneer
Groep 1 - start woensdag 20 september om 19.30 - 20.45 uur.
De data zijn 20 sept, 27 sept,4 okt, 11 okt, 25 okt, 1 nov, 8 nov, 15 nov, 22 nov, 29 nov, 6 dec. Op 13 december is de laatste bijeenkomst. We sluiten dan af met Italiaanse hapjes, drankjes en een olijfolieproeverij.
 
Groep 2 start zaterdag 23 september om 09.00 uur - 10.15 uur.
De data zijn 23 sept, 30 sept, 7 okt, 14 okt, 28 okt, 4 nov, 11 nov, 18 nov, 25 nov, 2 dec, 9 dec. Op 16 december is de laatste bijeenkomst. We sluiten dan af met Italiaanse hapjes, drankjes en een olijfolieproeverij.
 
Tijdens de herfstvakantie slaan we een weekje over.
 
De kosten
De cursus kost 250,00 euro. Je krijgt hiervoor 12 lessen van 1,15 uur. Dit is in totaal 15 uur. Tijdens de lessen is er onbeperkt heerlijke espresso en cappuccino, thee en water voor je beschikbaar. En we sluiten de cursus af met een Italiaanse avond met Italiaanse hapjes, drankjes en een olijfolieproeverij! Dit is in de prijs inbegrepen.
 
De locatie
De lessen zijn in De Hoofdweg aan de Hoofdweg-Noord 7t in Nieuwerkerk aan den IJssel. We hebben een fijn, ruim leslokaal met een modern smart-screen en mogelijkheden om creatief te oefenen op de beschrijfbare muren. Parkeren kan voor de deur of op de naastgelegen parallelweg. Openbaar vervoer stopt voor de deur en de rijksweg a20 is vlakbij.
 
De docente
Onze docente heet Nardos. Zij kan je helpen om nog meer van de Italiaanse taal te gaan houden. Je gaat het Italiaans intensiever beleven! Ze is geboren in Asmara Eritrea waardoor het Italiaans voor een groot deel in haar bloed zit. Rond 1900 was de Italiaanse invloed op Asmara namelijk groot. Lange tijd viel Asmara onder het Italiaans bestuur. Daarom waren er Italiaanse scholen en cafés en Italiaanse architectuur. En wat te zeggen van de gelateria en de heerlijke espresso’s. Overal werd Italiaans gesproken zo ook door de ouders van Nardos die allebei in het onderwijs zaten. Nardos geeft bijna 20 jaar Italiaanse les. 
 
Inschrijven
Aanmelden kan per mail. Stuur een mail met je naam, adresgegevens, je telefoonnummer en de gewenste cursusdag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij regelen de rest. We zullen dan ook spoedig contact opnemen met je om je instapniveau te bepalen. 
 
Informatie-bijeenkomst
Op zaterdag 9 september aanstaande is er een informatie-bijeenkomst in De Hoofdweg. Je kunt inlopen tussen 09.30 en 11.00 uur en kennismaken met de locatie en de docente. Ook als je je nog niet hebt ingeschreven ben je van harte welkom om langs te komen voor meer informatie. Laat even weten of je komt via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bellen mag ook (0180) 234 107.